Kripto yasa tasarısı için Mustafa Elitaş, bazı önemli açıklamalar yaptı

• Yazar: Sena Konakcı
  • Tarih: 7 Ocak 2022
  • Kategori: Kripto Para Haberleri

2020 yılından itibaren kripto varlıklara olan ilgi fazlalaştı. Özellikle de 2021 yılında zirve yaşayan bir pazar haline geldi. Sadece dünyanın belli yerlerinde değil ülkemizde de ciddi bir ilgi gördü. Alternatif yatırım enstrümanı arayan Türk kullanıcıları kripto dünyasına giriş yaptı. Bu süre zarfında kazananlar kadar kaybedenler de gündeme geldi. Son olarak hükümet bir hamle yaptı. Kripto yasa tasarısı için kolları sıvadı.

2021 yılının son günlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, kripto yasa tasarısı hakkında bazı ipucu verdi. Yetkililerin çalıştığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tasarının kısa süre içinde yürürlüğe gireceğini belirtti. Çalışmaların büyük çoğunluğunu ise AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş yönetiyor.

Mustafa Elitaş geçtiğimiz günlerde kripto temsilcilerini meclise davet etmişti. Bürokratlarla bir araya gelen temsilciler pozitif bir gördüm oluşturmuştu. Ancak yine de yasa tasarısı hakkında bilgi verilmemişti. Dün gece geç saatlerde AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, önemli bir tweet paylaşımında bulundu. Bu paylaşımla beraber kripto yasa tasarısı hakkında detaylar ortaya çıkmış oldu.

Kripto yasa tasarısı için Mustafa Elitaş, bazı önemli açıklamalar yaptı - Mustafa Elitas

Mustafa Elitaş, sistemin üzerinde çalıştıklarını söyledi. Yatırımcıları koruyan ve kollayan bir düzenlemenin olacağını belirtti. Mağduriyetlerinde ortadan kalkması için çalışmaların olacağı belirtildi.

Alakalı İçerikler

Hindistan kripto paralardan vergi almayı düşünüyor!

2 Şubat 2022

Güney Asya ülkesinde merakla beklenen kripto yasa tasarısı netlik kazandı. Dünyanın yakından takip ettiği Hindistan’da nasıl bir yol izleneceği belli oldu. Kripto konusunda sır ...

DAHA FAZLA GÖRÜNTÜLE